15 nov 2011

RECICLEM?

Com bé sabeu, ja fa unes quantes setmanes  (des de que aquelles noies de l'Ajuntament ens van organitzar aquell taller de reciclatge tan xulo i ens van fer reflexionar sobre els residus que generem) que els de primer estem observant com RECICLEM a l'escola. 

Per això vam entrevistar en SANTI, el nostre director, que ens va donar tota mena de detalls sobre quins contenidors tenim, què hi llencem, com, quan i qui els buida... i també vam anar amb ell a fotografiar-los.

El divendres 11 de l'11 del 2011 vam passar un dia fantàstic al BOSC del Parc Natural del Montnegre i del Corredor i vam descobrir la gran varietat i riquesa d'espècies que hi habiten. 

Realment un bosc no és només una reunió d'arbres, sinó un CLUB molt ben organitzat! Un club on els seus socis són els éssers vius i que té diferents membres inscrits:  arbres, plantes, fulles, bolets, molsa, animals, insectes... 
Un club que a més a més ens dóna una varietat immensa de productes (fusta, llenya, fruits com les cireres d'arboç, pinyons, aglans, bolets -de comestibles en vam trobar poquets, jiji-,  suro -com el que faran amb l'escorça de les alzines que vam trobar pelades...).

I segur que coneixeu alguns productes forestals elaborats, oi? 
A l'escola en fem servir sobretot un: EL PAPER!!! (El paper és una barreja de cel·lulosa i de pasta de fusta)

Però, sabeu quants kg de fusta es necessiten per fabricar una tona de paper???
doncs aproximadament 2.400Kg, o sigui uns 12 arbres adults d'uns 200 Kg, AUGHHHHHHH!
Si calculéssim quants Kg de paper gastem a l'escola crec que ens esgarrifaríem! 

Per això val la pena estalviar i reciclar el paper, no trobeu?
Aquests dies a la classe en continuarem parlant i en assamblea pensarem què podem fer per estalviar-ne.

Aviat us passarem les fotografies de tot aquest treball. 
De moment us haureu de conformar amb un   video xulíssim que il·lustra molt i molt bé tot el que us hem comentat. A veure què us sembla!
Perquè... tots ens mereixem una segona oportunitat, no?



No hay comentarios:

Publicar un comentario