6 jun 2014

Els DINOS&PALEONTÒLEGS, multipliquem!!! iuhuuu

Ja fa temps que uns quants de la classe parlaven de les multiplicacions, altres ja estaven aprenent alguna taula de multiplicar a casa, hihi, alguns sabien que multiplicar era posar un signe especial, una X i alguns altres no sabien ben bé què era...

I bé, aquest darrer trimestre els que ja sabien què volia dir aquest enigmàtic verb van explicar-ho als altres dient que era com sumar. Però aviam, per què necessitem multiplicar si ja sabem sumar?
Doncs per ser més eficients, més pràctics i per resoldre mentalment més ràpid alguns càlculs que a la vida diària ens trobarem.

I vam fer una demostració: un nano sortia de la classe, el fèiem entrar i havia de dir-nos en segons, la quantitat de nens que estaven drets. Però ens havíem col·locat de 3 en 3, així és que la Ivet ho va resoldre en un pim pam (comptant quants grups hi havia de 3 i com que sabia comptar de 3en3, va dir ràpidament 12). Ho veieu?
D'aquesta manera, podem descobrir quants ulls tindran en total,10 nens en qüestió de segons, o quants dits de les mans hi haurà en 7 nanos, sense haver de comptar d'un en un.

També hem descobert que tota multiplicació genera una figura: un rectangle o un quadrat. I ho hem comprovat multiplicant les rajoles de la classe i de l'escola.

I finalment hem muntat les taules de multiplicar amb els REGLETS, hem après a multiplicar fent-los servir (omplint de reglets l'àrea que sorgeix), i també hem practicat multiplicacions amb la BALANÇA ARITMÈTICA.

Realment estem molt emocionats descobrint el món de la X i el seu per què... Mireu les fotografies i us en adonareu, hehehe... Això de multiplicar no és pas tan rollàs com ens volen fer creure (amb aquell reguitzell de números que alguns escriuen...)
multipliquem

No hay comentarios:

Publicar un comentario