12 nov 2012

VISCA SANT MARTÍ i l'ESTIUET de SANT MARTÍ!

Aquest diumenge 11 de novembre ha estat el gran dia de la FESTA MAJOR DE TEIÀ, la diada de SANT MARTÍ!
Les Bèsties de 2n hem volgut felicitar el nostre estimat GEGANT i els nostres altres 5 companys Martins. Per això els hem anat a buscar a les seves classes i els hem fet una fotografia. Els coneixeu a tots? el més ganàpia, en Martí Rojals (el súper porter de 4rt),  després els dos indis de P5, en Martí Garcia i en Martí Osul, el Martí de P4 i la nova incorporació al grup, en Martín de P3. Moltes felicitats a tots! No sabem si alguna Martina també va celebrar el sant el mateix dia que el nostre gegant, glups! Si és així, ens ho feu saber als de 2n, d'acord?

Segur que tots coneixeu el GEGANT MARTÍ i recordeu que el van fer fa molts anys uns alumnes de l'escola amb el seu mestre, en Jordi, que ara està de director a l'escola Ocata.
Nosaltres ens l'estimem molt a en Martí, i gràcies a ell coneixem la llegenda d'un valent soldat romà que es deia MARTÍ.
Resulta que un dia gris, plujós i fred de novembre, concretament el dia 11, va topar-se amb un home que estava mort de fred i de gana i, a part de donar-li el seu menjar, sabeu què va fer? doncs una cosa que els soldats romans tenien ben prohibida: va donar-li un tros de la seva capa. I de cop i volta, va sortir el sol, va fer caloreta, els núvols van desaparèixer i va sortir un fantàstic arc de colors que tothom va anomenar ARC DE SANT MARTÍ. És per això que durant aquests dies de novembre el temps ens acostuma a fer una treva i podem gaudir de l'ESTIUET DE SANT MARTÍ.
Sant Martí

No hay comentarios:

Publicar un comentario