18 jun 2012

MONSTRES I PORS!

Tot va començar amb una notícia ben trista que l'Abuela Amparo penjava al Facebook... En Maurice Sendak, l'escriptor i dibuixant del famosíssim conte "ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES" havia mort aquella setmana, snifff.

Alguns dels Llunàtics coneixien el llibre. En Hamza el tenia a casa seva i l'Apoli justament l'havia agafat en préstec de la Biblioteca del poble per llegir-lo a casa.
Així és que van decidir dur-lo l'endemà a la classe i tots vam poder admirar les boniques il·lustracions amb les que en Sendak havia donat forma i color a aquella especial història d'en Max i els monstres.

L'endemà, a l'hora de lectura el vam estar llegint tots plegats i, la veritat, és que va ser una estona màgica.... tots en silenci, escoltant els companys i pendents de les aventures d'en Max en aquell curiós món. Les il·lustracions ens ajudaven a imaginar-nos-ho, però després també vam poder veure el tràiler de la pel·lícula que sobre aquesta història van estrenar ara fa tres anys. Gràcies Sendak per haver-te inventat un història tan bonica i especial!

Arran de tot això vam engegar unes molt interessants converses sobre els monstres, si ens feien por o no, i altres coses que sí que ens en feien. I caram, ens vam adonar que molts de nosaltres tenim algunes pors, que no és una cosa tan estranya tenir por de la foscor, dels lladres, de monstres imaginaris, de les tempestes o dels petards... Potser és una sensació amb la que hem d'aprendre a conviure, l'hem de conèixer i buscar trucs o estratègies per superar-la. Va estar molt bé escoltar els amics i veure que no estem sols.

També la Mariona va portar un llibre que han editat aquest any, "JÓ MATARÉ MONSTRES PER TU" creació del cantant del grup Love of Lesbian, en Santi Balmes (basat a partit d'una de les seves cançons,  "Un día en el parque") i il·lustrat per la noia que acostuma a fer-li els videoclips, la Lyona.
És un llibre molt tendre i original del qual també vam poder veure la seva aplicació per a Iphone i que, de manera dolça ens ajuda a conèixer i a vèncer les nostres pors. 
El coneixeu? us animem a buscar-lo o sinó podeu venir al passadís de la classe i veureu de què va...
A partir de la seva lectura vam estar imaginant-nos un món de monstres fantàstic, on hi viurien els nostres monstres particulars que no serien més que el reflexe de cada un de nosaltres. Mireu els dibuixos que vam fer...

Les pors són necessàries, tot i que cal anar-les guanyant. De totes maneres, hem d'estar tranquils perquè tenim moltíssima sort... sempre tenim algú a prop que ens dirà "JO MATARÉ MONSTRES PER TU", snifff, què bonic, oi?

allà on viuen els monstres
monstres dibuixats

No hay comentarios:

Publicar un comentario