30 ene 2015

el DENIP és molt més que la festa d'un sol dia

Cada 30 de gener les escoles associades a la XARXA D'ESCOLES UNESCO cel·lebrem el DENIP, EL Dia Escolar de la No violència I la Pau.
Això dels dies mundials, internacionals...ja sabem que només són per recordar-nos que cada dia de l'any hauríem de pensar en la vida així en general, en les coses que són realment importants i que hem de cuidar perquè són essencials per conviure tots plegats i fer d'aquest món un lloc ben bonic.

El discurs sobre la pau, el "volem amor", colomets blancs i altres tòpics típics, els sabem ben bé tots...però com és que cada matí al pati segueix costant tant jugar tranquils, sense molestar la resta, i  ens costa tant posar-nos al lloc dels altres?
No és fàcil allò de l'"empatia", oi? però entre tots, entre les famílies i el seu exemple, entre els mestres, companys i amics hem d'intentar anar canviant certes conductes, llenguatges i actituds... Perquè segur que si no fem allò que no ens agrada que ens facin a nosaltres, si intentem entendre com es deu sentir aquell company quan li diem una cosa que no li agrada, segur que tots plegats estarem més feliços i no ens sentirem sols.
DENIP

No hay comentarios:

Publicar un comentario